12 augustus 2022 

 

Wij hebben twee soorten anatomies: een fysieke- en een energetische.  De fysieke anatomie is in het Westen uitgebreid bestudeerd en beschreven.  De energetische anatomie is bij ons veel minder bekend.  Deze bestaat uit:

  Meridianen (energiebanen in je lichaam)

  Acupunctuur punten

  Chakra's (energiecentra in je lichaam)

  Halo's (mannen hebben 1 halo en vrouwen hebben er 2)

  Aura (elektromagnetisch veld)

In dit artikel verdiepen ons in de chakra's. 

 

Zijn chakra's wetenschappelijk bewezen?

Yogi's en de Chinese dokters spreken al 5000 jaren over meridianen, chakra's en aura.  Zijn de huidige toestellen genoeg fijn afgestemd om het bestaan van de energetische anatomie wetenschappelijk te bewijzen ?

In de vorige eeuw en in deze eeuw werden studies over gemaakt en zijn de wetenschappers tot de conclusie gekomen dat de chakra's inderdaad bestaan en dat ze wel degelijk een impact hebben op je gezondheid.

Dr. Valerie Hunt (1926 - 2014) ontdekte dat de mensen energie uitstralen op de plaatsen die de yogi's aanduiden voor de energiecentra (chakra's).

Dr. Hiroshi Motoyama (1925 - 2015) ontdekte dat het hartchakra van een ervaren yogi een veel sterkere uitstraling heeft tijdens zijn meditatie.

Daarbij bestaan er tegenwoordig foto- en video toestellen die de aura kunnen fotograferen.  Men zegt dat de kleur van de aura verandert naargelang het fysiek-, emotioneel- en mentaal welzijn van een persoon.  De aura is de som van al je chakra's.

 

 

Waarom is deze term niet zo goed gekend in het Westen?

Het woordje "chakra" komt uit het Sanskriet.  Het Sanskriet is een dode taal die ooit in India werd gesproken.

De oosterse culturen hebben tijdens hun evolutie zich meer bezig gehouden met het energetisch aspect van het menselijk lichaam.  De westerse culturen hebben hun focus op andere terreinen van het menselijk lichaam gelegd.

De ene is niet beter dan het ander : ze zijn complementair !

 

 

7 Chakra's, 7 angsten

Bij elke chakra horen een aantal organen.  Ook de emoties kunnen geleid worden naar de chakra's.  Laten we als voorbeeld de emotie "angst" nemen.  Angst is een gevoel dat we allemaal voelen, maar er zijn verschillende soorten angsten die elk gelinkt is met een verschillend chakra. 

Herken je 1 of meer van deze angsten bij jezelf?

  Je voelt je machteloos => wortelchakra

  Je bent bang om niet au sérieux te worden genomen => buikchakra

  Je bent bang om de controle los te laten => zonnevlecht

  Je bent bang om te veel lief te hebben => hartchakra

  Je bent bang voor afwijzing => keelchakra

  Je bent bang voor hetgeen je niet kunt waarnemen met de 5 zintuigen => 3de Oog

  Je bent bang van je spirituele zelf : je ware potentieel => kruinchakra

 

Ik laat mijn angsten los, en

ik verbind mij met mijn natuurlijke staat van zijn

 

 

Wil je meer weten over de chakra's en hoe zij je leven en je gezondheid beïnvloeden?

De 7 hoofdchakra's zijn energetische wielen die geankerd zijn in je wervelkolom.  Wanneer ze gezond zijn draaien ze op een rustig tempo.  Je bent dan gezond, je bent vitaal en je voelt je goed in je vel.

In meditaties waaieren je chakra's zich verder uit zowel aan de voorkant van je lichaam als aan de rugzijde.  Is je frequentie hoog genoeg dan vormen ze een band rond je romp. 

De nieuwe chakra uitbouw van de 5D mens: de weg naar verlichting is een jaaropleiding dat maar eens per jaar wordt gegeven.  Mis je kans niet om dit jaar nog mee te beginnen.

Dit is een heel complete opleiding die je leven op een rustig tempo zal transformeren in de positieve zin.

Wil je meer weten over deze opleiding?  Ga naar deze link: De nieuwe chakra uitbouw van de 5D mens: de weg naar verlichting.

 

 

Lees ook: Is verlicht zijn het ultieme doel ?

 

 

Easy Facebook Like Button

Getuigenis

Getuigenis

Marleen is top in haar vak. Marleen bracht inzicht in het belang van juist ademhalen. Dank zij haar oefeningen ben ik erin geslaagd om na een zware dagtaak mijn hoofd vrij te maken. ‘Go for Healing’ is zeker aan te raden voor iedereen die zijn levenskwaliteit wil verbeteren en zoekt naar innerlijke rust. (Kristien)
Getuigenis

Getuigenis

Ik vind Marleen een wijze vrouw en ze is voor mij de afgelopen periode een vertrouwenspersoon, mental-/spiritual coach geweest. Ik ben van nature altijd al een gevoelig persoon en een denker geweest en dan is het heel fijn dat Marleen er voor je kan zijn met haar hele ‘zijn’.Een uurtje Marleen was voor mij echt ‘ME-TIME’. Als ik op deze bewogen periode terugkijk, voel ik me nu veel zelfverzekerder, sterker, emotioneel stabieler en heb ik minder lichamelijke klachten als hoofdpijn en rugpijn. Dankjewel Marleen voor alles wat je voor mij hebt kunnen betekenen! Ik ben je heel dankbaar! (Petronella)