Het valt mij elke keer op dat mensen over het algemeen weinig glimlachen, al hebben ze alles om gelukkig te zijn.  Maar zelfs wanneer je redenen hebt om niet te glimlachen omdat je je niet 'happy' voelt, omdat je problemen hebt, heb je alle baat bij om te glimlachen.

Ik zeg niet dat jij je problemen onder de mat moet schuiven.  Ik zeg ook niet dat jij je emoties van verdriet, woede, schuld, of welke dan ook, moet onderdrukken.  Ik zeg alleen dat glimlachen je helpt om uit de put te klimmen.

 

 

Waarom?

Door te glimlachen, al is het niet echt vanuit je hart, worden de goed-gevoel stofjes door je lichaam aangemaakt.  Je weet wel: die dopaminen, de endorfinen en de serotoninen, dankzij dewelke je humeur er beter op wordt.  Het zijn trouwens ook je natuurlijke pijnstillers.

 

 

Wanneer de goed-gevoel stofjes aangemaakt worden, gebeurt het volgende:

 je lichaam ontspant zich,

 je weerstand wordt sterker,

 je bloeddruk is niet meer te hoog of te laag vanwege de stress.

 

Volgens onderzoek is gebleken dat mensen die veel glimlachen tot 7 jaren langer leven dan hun medemensen die weinig glimlachen.  7 Jaren - dat is de moeite!

 

 

Wat gebeurt er op energetisch vlak

Je weet ondertussen dat je meer bent dan vlees en bloed.  Je hebt nog een complex energetisch lichaam waarmee je best rekening houdt.

Wanneer je glimlacht wordt het primair energiesysteem aangespoord om in actie te komen. Het springt van hot naar her om de energie zo snel mogelijk te brengen waar het nodig is, in tegenstelling tot de meridianen, die een vastomlijnde route volgen.

 

 

Bijkomend voordeel

Er is nog een ander interessant aspect aan het glimlachen.

Wanneer je glimlacht gaan de anderen je anders benaderen dan wanneer je met een sip gezicht rond loopt.

 

 

Als je glimlacht vinden je medemensen je:

 aantrekkelijk,
 eerlijk,
 betrouwbaar,
 meer ontspannen,
 ze gaan je vriendelijker behandelen,
 ze zijn meer geneigd om jou te helpen,
 en ... ze glimlachen ook naar jou.

 

 

Conclusie

Glimlachen bevordert jouw gezondheid, je welbevinden, je relatie met je medemensen en met jezelf.

Een glimlach kost niets en het is besmettelijk wink

 

Vind je dit artikel interessant?
Stuur je het door naar familie, vrienden, buren en kennissen?
En/of plaats een dikke duim hieronder :-) 

Dankjewel!

 

GRATIS DOWNLOADEN

 

Easy Facebook Like Button

Getuigenis

Getuigenis

Marleen is top in haar vak. Marleen bracht inzicht in het belang van juist ademhalen. Dank zij haar oefeningen ben ik erin geslaagd om na een zware dagtaak mijn hoofd vrij te maken. ‘Go for Healing’ is zeker aan te raden voor iedereen die zijn levenskwaliteit wil verbeteren en zoekt naar innerlijke rust. (Kristien)
Getuigenis

Getuigenis

Ik vind Marleen een wijze vrouw en ze is voor mij de afgelopen periode een vertrouwenspersoon, mental-/spiritual coach geweest. Ik ben van nature altijd al een gevoelig persoon en een denker geweest en dan is het heel fijn dat Marleen er voor je kan zijn met haar hele ‘zijn’.Een uurtje Marleen was voor mij echt ‘ME-TIME’. Als ik op deze bewogen periode terugkijk, voel ik me nu veel zelfverzekerder, sterker, emotioneel stabieler en heb ik minder lichamelijke klachten als hoofdpijn en rugpijn. Dankjewel Marleen voor alles wat je voor mij hebt kunnen betekenen! Ik ben je heel dankbaar! (Petronella)