De mens is een emotioneel wezen dat ongeveer uit 80% water bestaat en daarom is het van cruciaal belang dat het evenwicht in je waterhuishouding behouden wordt. Je gezondheid, zowel fysiek als mentaal, en je schoonheid worden beïnvloed door je relatie tot het water. 

Hoe je je baadt, de temperatuur van het water waarin je je baadt, en het drinken van voldoende gezond water
zijn belangrijke aspecten van je dagelijkse zorg.

 

 

Een koude douche is de gezondste massage en de beste therapie voor je lichaam

- Het brengt het bloed naar de haarvaten en reinigt je bloedsomloop,
- Het spoelt je organen en voorziet hen met een vers toevoer van bloed,
- Het versterkt het para-sympathisch en het sympathisch zenuwstelsel,
- Het verwijderd de gifstoffen uit je lichaam,
- Het maakt je gezond, en houdt je huid jong,
- Het verlaagt de bloeddruk op je organen,
- Het maakt je direct wakker en alert,
- Het maakt je vitaler.

 

 

Richtlijnen

Vooraleer je doucht, masseer je je eerst volledig in met amandelolie. Je kan ook een ander olie gebruiken zoals bijvoorbeeld jojoba-olie. Het is goed om af en toe van olie te wisselen.

Dan neem je de koude douche, beginnend met je handen en je voeten. Ook let je op dat je het koude water niet rechtstreeks op je dijen richt om het evenwicht calcium-magnesium niet te verstoren.

Als vrouw dien je een bijkomende richtlijn in acht te nemen. Neem geen koude douche tijdens je menstruatie, maar wel een warme douche!

Je haar mag je zeker met warm water wassen, maar nadien ga je toch nog even met koud water over je hoofd - even lang als je met warm water bezig bent geweest om je haar te wassen.

De zomer is de ideale tijd van het jaar om je deze goede gewoonte eigen te maken. Natuurlijk in het begin zal je je douche met veel "haaa’s" en "hoo’s" en "Oh God", "Jezus", enz. tegemoet treden, maar na een tijdje word je dat gewoon en wat meer is, je zal je dagelijkse koude douche niet meer kunnen missen!

 

Je kan een afspraak maken via deze link of bel mij op het nr 0472 571 449

 

Lees ook: Het geheim om er jong uit te zien

  

Je vindt dit artikel interessant?
Stuur je het door naar familie, vrienden, buren en kennissen?
en/of plaats een dikke duim hieronder aan :-)

Dankjewel!

 

GRATIS DOWNLOADEN

Easy Facebook Like Button

Getuigenis

Getuigenis

Marleen is top in haar vak. Marleen bracht inzicht in het belang van juist ademhalen. Dank zij haar oefeningen ben ik erin geslaagd om na een zware dagtaak mijn hoofd vrij te maken. ‘Go for Healing’ is zeker aan te raden voor iedereen die zijn levenskwaliteit wil verbeteren en zoekt naar innerlijke rust. (Kristien)
Getuigenis

Getuigenis

Ik vind Marleen een wijze vrouw en ze is voor mij de afgelopen periode een vertrouwenspersoon, mental-/spiritual coach geweest. Ik ben van nature altijd al een gevoelig persoon en een denker geweest en dan is het heel fijn dat Marleen er voor je kan zijn met haar hele ‘zijn’.Een uurtje Marleen was voor mij echt ‘ME-TIME’. Als ik op deze bewogen periode terugkijk, voel ik me nu veel zelfverzekerder, sterker, emotioneel stabieler en heb ik minder lichamelijke klachten als hoofdpijn en rugpijn. Dankjewel Marleen voor alles wat je voor mij hebt kunnen betekenen! Ik ben je heel dankbaar! (Petronella)