Ademhaling

 

Jong uitzien en gezond zijn: dat willen we, denk ik, allemaal. Natuurlijk zijn er verschillende faktoren die een rol spelen in het jonger uitzien dan je leeftijd en je gezondheid.

We weten dat voeding, voldoende rust, een stressvrij leven, meditatie, je genen, een belangrijke rol spelen. Maar wat ik je nu ga vertellen, wordt heel dikwijls over het hoofd gezien.

Vorige maand heb ik je reeds een beetje op de goede weg gezet (*).
Ik hoop dat je ondertussen de gewoonte aangekweekt hebt om iedere morgen een koude(**) douche te nemen :-)
(Indien je het artikel "Elke dag een koude douche nemen? 8 Redenen om het wel te doen." nog niet gelezen hebt, raad ik je aan om die ook te lezen).

 

 

Wat gebeurt er wanneer je een koude douche neemt?

In het kort uitgelegd. Door het koude water gaan je haarvaten zich wijd open zetten en het bloed stroomt van je organen weg naar de oppervlakte van je huid waar daar een urgentie is. Wanneer je uit je douche stapt, gaan je haarvaten terug naar hun normale wijdte en vers bloed kan weer naar al je organen stromen. Op die wijze worden je organen op korte tijd gezuiverd. Wanneer je organen weer doorbloed worden met zuiver bloed, moeten je klieren hun secretieritme aanpassen. Wanneer je klieren goed functioneren, blijven je klieren jong. Wanneer je klieren jong zijn, is de samenstelling van je bloed die van een jong iemand. Als de samenstelling van je bloed van een jong iemand is, dan ben je jong. Dit is gewoon een natuurlijke wet.

 

 

Hoe kan je je gezondheid beïnvloeden door een koude douche te nemen?

Door de koude waterstraal langer te richten op bepaalde punten op je lichaam. Eenvoudiger kan het niet.
In het kader hieronder lees je in de linkerkolom de punten waar je meer aandacht kunt geven en in de rechter kolom welk effect het heeft op je gezondheid.

 

LichaamsdeelEffect op
Je onderlipJe gaat stralen en je hoofd is helder
Tussen je wenkbrouwen en op je bovenlipJe krijgt meer vitaliteit
Je voorhoofdJe gaat beter slapen
Je bovenarm tot net onder je schouderJe maag
Van je elleboog tot net boven je polsJe spijsvertering
Je polsenJe lever
+/- 3 cm boven je pols en onder je polsJe hart
Je vingertoppenJe hersenen
Je nekAlle cellen zullen zich regenereren
Je borstkasDe samenstelling van je bloed verandert
Je gaat van ongezond zijn naar gezondheid
Je voetenDit is een massage voor heel je lichaam

 

 

Bijkomend effect

Geef toe, het is niet altijd even makkelijk om zomaar onder een koude waterstraal te stappen. Soms, zeker als het buiten koud, grijs en winderig weer is, vraagt het om moed.
Het vormt dus je karakter, je krijgt discipline en je ontwikkelt je doorzettingsvermogen en ... wanneer je 's morgens al je eerste uitdaging aangegaan bent, dan weet je dat wat de dag je ook zal brengen: je kunt het aan ! Is dat niet geweldig ?

Toen ik 16 jaar was, ontmoette ik een man van 90 jaar die zijn stempel op mijn leven gedrukt heeft. Wat mij bijgebleven is, was dat hij vertelde dat hij zich elke dag, zomer en winter, met koud water waste en het was opvallend dat hij er nog zo jong en vitaal was als een jongeman van 20 ! Ik hoef je niet te vertellen dat ik vol verbazing en bewondering naar hem keek. Waow ! Als je op die manier heel oud kunt worden ... dan teken ik voor.

In ieder geval ik wens jou ook een jong, gezond en vitaal leven toe !

 

(*) Lees ook 8 Redenen om elke dag een koude douche te nemen

(**) Ik spreek van een koude douche, niet van een ijskoud water !

 

Je vindt dit artikel interessant?
Stuur je het door naar familie, vrienden, buren en kennissen?
en/of plaats een dikke duim hieronder aan :-)

Dankjewel!

 

GRATIS DOWNLOADEN

Easy Facebook Like Button