Lijd jij ook aan slapeloosheid? Weet dat je niet de enige bent. Zelf heb ik er jaren aan geleden. Als kind al. Maar geen paniek, je kan wel degelijk iets aan doen zonder dat jij je toevlucht moet zoeken in slaappillen voor de rest van je leven.

Als je die dan toch inneemt, beschouw die als een tijdelijke kruk terwijl je de oorzaak van je slapeloosheid aanpakt. Wist je dat bijna 1/3de van de wereldbevolking lijdt aan één of andere vorm van insomnia (slapeloosheid)?

Er zijn verschillende vormen van insomnia die elk ook andere oorzaken hebben. Daarom is het belangrijk om na te gaan wat de oorzaken zijn van je slapeloosheid en van die aan te pakken. Ondertussen kan je al de 5 tips die ik je meegeef toepassen.

 

 

5 Tips om beter te slapen

  ontwikkel een bedtijd ritueeltje en ga steeds op hetzelfde uur slapen,

  maak je slaapkamer zo donker mogelijk als je gaat slapen,

  zo weinig mogelijk (liefst geen) PC, laptop, tablet, smartphone, TV, enz vóór het slapen gaan,

  veel beweging tijdens de niet en niet vlak vóór het slapengaan beginnen te kuisen bijvoorbeeld,

  vermindert tot het minimum zwarte thee, koffie, alcohol, frisdranken en suikers.
    Zelfs als je 's morgens je koffie drinkt, heeft die 's avonds een schadelijke invloed op je nachtrust.

 

 

En jij?

  Lijd jij aan slapeloosheid?

  Wil je de oorzaken van je slapeloosheid aanpakken?

 

 

 

 

Vind je dit artikel interessant?
Stuur je het door naar familie, vrienden, buren en kennissen?
En/of plaats een dikke duim hieronder :-) 

Dankjewel!

 

GRATIS DOWNLOADEN

Easy Facebook Like Button

Getuigenis

Getuigenis

Marleen is top in haar vak. Marleen bracht inzicht in het belang van juist ademhalen. Dank zij haar oefeningen ben ik erin geslaagd om na een zware dagtaak mijn hoofd vrij te maken. ‘Go for Healing’ is zeker aan te raden voor iedereen die zijn levenskwaliteit wil verbeteren en zoekt naar innerlijke rust. (Kristien)
Getuigenis

Getuigenis

Ik vind Marleen een wijze vrouw en ze is voor mij de afgelopen periode een vertrouwenspersoon, mental-/spiritual coach geweest. Ik ben van nature altijd al een gevoelig persoon en een denker geweest en dan is het heel fijn dat Marleen er voor je kan zijn met haar hele ‘zijn’.Een uurtje Marleen was voor mij echt ‘ME-TIME’. Als ik op deze bewogen periode terugkijk, voel ik me nu veel zelfverzekerder, sterker, emotioneel stabieler en heb ik minder lichamelijke klachten als hoofdpijn en rugpijn. Dankjewel Marleen voor alles wat je voor mij hebt kunnen betekenen! Ik ben je heel dankbaar! (Petronella)