Sinds mensenheugenis zijn mensen altijd rond het vuur komen zitten om te zingen en te dansen, om verhalen te vertellen, hebben hun hart opengezet en de anderen in vertrouwen genomen.  Het vuur brengt mensen samen en het heeft iets fascinerend en magisch.

Onze voorouders voerden reeds vuurceremonies uit, dewelke nog steeds worden beschouwd als één van de kernceremonies in veel holistische tradities.

 

 

Waarom?

Vuur zorgt voor een snelle transformatie. Het biedt je de gelegenheid om je oude verhaal en drama los te laten, te transformeren, te vernieuwen en herboren te worden.

Door middel van een vuurceremonie eer je je lessen en je oude geloofsstructuren door ze in het vuur te plaatsen en ze over te dragen aan het Hogere.  Bij deze overdracht gebeurt een diepe heling op zielsniveau zonder dat je die fysiek hoeft te ervaren.

Het is ook een moment van bezinning met het vuur als je bondgenoot om je wensen en intenties te bekrachtigen of om een keerpunt in je leven aan te duiden.

 

 

Het verloop

Je kan reeds thuis een offer maken van natuurlijke materialen.  Het is niet belangrijk hoe groot of hoe klein dit offer is.  Je kan ook gewoon op een papier schrijven wat je wenst los te laten.  Dit zal later tijdens de vuurceremonie aan het vuur geofferd worden.

Daarna zal ieder van ons zijn wens, intentie of vraag wat wel wenselijk is, aan het vuur overhandigen.  Hiervoor kan je ook, indien je het wenst, een offer maken.

We ronden de ceremonie af met onze zegeningen aan Moeder Aarde en we bedanken het Vuur.

 

 

Praktisch

Wanneer: 29/6 ; 26/9 ; 23/12

Tijd: 20u tot het gedaan is

Locatie: Honsdonkstraat 11 te Tremelo

Meebrengen:
* de ceremonie gebeurt buiten, dus denk aan aangepaste kledij
* een takje of denappel of papier of je zelf gemaakte offers
* je ratel of je drum als je die hebt

Prijs: €25 (cash ter plaatse te betalen vóór aanvang van de ceremonie)

Inschrijven via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Easy Facebook Like Button